Как се кандидатства в чужбина 2005/2006 - пълен справочник (2005)

Как се кандидатства в чужбина 2005/2006 - пълен справочник (2005)

Описание
" Справочникът "Как се кандидатства в чужбина" е предназначен за ученици, студенти и млади специалисти, които се интересуват от възможностите за получаване на образование извън България.
В преработеното и допълнено издание на I том е включена информация за 16 страни: Австралия, Австрия, Белгия, Великобритания, Германия, Гърция, Дания, Ирландия, Испания, Италия, Канада, Малта, Нова Зеландия, Норвегия, Полша и Португалия. Разгледани са особеностите на образователните системи в тези страни, както и специфичните изисквания към чуждестранните кандидати - приемни изпити, визи, право на работа, такси за обучение, сертификати за владеене на езика.
Справочникът ще ви запознае с процедурата и сроковете за кандидатстване за бакалавърски, магистърски и докторски програми; ще ви ориентира откога трябва да започнете подготовката си и как да планирате всеки етап от кандидатстването си; ще ви информира с колко финансови средства трябва да разполагате, за да реализирате намеренията си. Ще научите какви са наемите за общежития и квартири; минималните средства, с които трябва да разполагате във всяка страна; възможностите за стипендии и друга полезна информация.
"Как се кандидатства в чужбина" съдържа пълен списък на висшите учебни заведения във всяка страна, техните адреси, телефони, имейли и уебсайтове, откъдето можете да получите допълнителна информация. Представени са накратко колежи и университети, в които учат български студенти. В специална точка към всяка държава са дадени полезни адреси на посолства, консулства, както и институции, които се занимават с признаването на дипломите, кандидатстването и финансирането на чуждестранните студенти. "
От издателите
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^