Как се перат големите пари (ISBN: 9789549323269)

Описание
Ключови думиПолитика, Публицистика

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В глобализирания XXI век, века на организираната престъпност и международния тероризъм, прането на пари се превръща от
дребна престъпна дейност на банковите чиновници в огромна
индустрия, проникваща все по-дълбоко в законния бизнес и в правителствените среди
В своята силно впечатляваща и убийствено изобличаваща книги, авторът прави задълбочено изследване на тъмната страня на глобалния капитализъм, Робинсън проследява движението на мръсните жари от улиците на Манчестър и Карачи, Чикаго и Дубай. през островите в Ламанша до бреговете на Антигуа. Каймановите острови и архипелазите в Тихия океан. Този път завършва в сутерените из дилърите в Ню Йорк, в трезорите в Цюрих и в луксозните заседателни зали на директорските съвети
в Лондон.
Мръсните пари движат по-голямата част от световната икономика, по кои точно са хората, скрити зад сенчестите операции?! Робинсън ни показва нагледно на какао е способна истинската разследваща журналистика. С безкомпромисна яснота тон повдига капака на саркофага с тайните на подземния свят. подчиняваш се единствено на своите неписани закони. В този потаен свит престъпниците, терористите н корпоративните гиганти съжителстват рамо до рамо, недосегаеми от закона, натрупали несметни богатства, притежаващи невидима власт.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^