Какво помни тялото (ISBN: 9789547336582)

Какво помни тялото (ISBN: 9789547336582)
Описание
Ключови думиРоман
Езикбългарски
Брой страници616

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Годината е 1937. Останалата без майка и със затънал в дългове баща, Руп научава, че е дадена за втора жена на сардар джи – богат сикхски земевладелец, чиято първа съпруга Сатя не може да му роди деца. Руп се самозалъгва, че здравомислещата Сатя ще я приеме като сестра, но отношенията им скоро се изострят и изпълват с горчивина.

\"Какво помни тялото\" разказва и историята на Сатя. Покрусена и огорчена, когато сардар джи води в къщата им Руп, Сатя предприема отчаяни стъпки, за да запази положението си в обществото и да си върне сърцето на сардар джи. Самият той преживява тежки моменти, когато Индия, каквато я познава, започва да се променя под натиска на сепаратисткото напрежение между хиндуисти и мюсюлмани, приклещили от две страни сикхите в безизходното очакване оттеглящите се англичани да разделят земята им на Индия и Пакистан.

\"Разказът за отчуждени от дъщерите си бащи, за майки, обърнали гръб на синовете си, и за съпрузи, пренебрежващи жените си, се превръща в метафора за буйния поток, наречен история... Впечатляващ дебют. \"
Амит Чаутхури, в. \"Нашънъл Поуст\"
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^