Катарското богомилско християнство Ч. 3 (ISBN: 9786197302011)

Катарското богомилско християнство Ч. 3 (ISBN: 9786197302011)

от 9,00 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиБългарска история, История
Езикбългарски
Брой страници168

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Тази част от книгата садържа анализите на автора и аргументите му в подкрепа на основните идеи, изложени все по-задълбочено в отделните публикувани на български език части, по следните теми:
- Същност на богомилската Църква на Бога според Лионския ръкопис (написан на окситански език, открит през XVIII век в протестантски среди и преведен на френски през XIX век). Този ръкопис е изключително важен за непредубедения читател, желаещ да разбере и усети забулената в лъжи и умишлени фалшификации истина за онази невидима Божия Църква, която не е институция, нито човешко дело, а е една-единствена и съществува по Божията воля в сърцата на всички добри човеци...
- Картини от богомилския начин на живот, като подробно се описват степените на посвещение (според четирите части на Лионския ръкопис и според народните приказки) и специално внимание се отделя на мястото и ролята на жените.
- Съвременните кризи в светлината на средновековното мислене на богомилите и катарите.

Изводът от изложените идеи е, че до средатата на ХХ век сред народите в Западна Европа и Славянския свят се е утвърждавал моралът на добродетелността, който подхранва надеждата и вярата на отделния човек и му влива сили, за да живее.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^