Казахска граматика (2012)

Казахска граматика (2012)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЕзици, Езици, Речници
Езикбългарски
Брой страници368

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В учебника се разглежда граматиката на съвременния книжовен казахски език, който е от тюркското езиково семейство и е държавният език на Република Казахстан. Граматическият и лексик8алният материал обхващат основните въпроси на фонетиката, морфологията и синтаксиса с оглед на практическото изучаване на езика и на развиването на езикови навици.
В упражненията са включени адаптирани и оригинални текстове, които се отличават със стиловото, жанровото и тематичното си разнообразие. Приложени са таблици с глаголни времена, наклонения, именно и глаголно спрежение, притежателни и падежни окончания на съществителни и местоимения, учебни речници.
Книгата е предназначена за студенти тюрколози, както и за всички, които се интересуват от езика и културата на казахите.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^