Описание
Читателю, чуваш ли как тупицата тихо нарежда на стана? Туп-туп, туп-туп. Подрежда нишките ред по ред и изпод нея израства чуден двулик килим. Тръгни след този звук. Той ще те отведе назад-назад във времето, ще те съпроводи по улиците на Чипровци, ще те прикани да седнеш „у стана и да хванеш своята нишка от багрена прежда и насред канатици, макази, бибици, каракачки ще потъчеш заедно с майсторките килимарки, ще хапнеш от трапезата им, ще си поприказваш с тях, ще чуеш историите им, ще се повеселиш и ще помечтаеш. Без да усетиш и твоята история ще се вплете в „Дървото на живота.

-------------
Мариана Донкова е родена на 10 ноември 1977 година. След Втора Английска гимназия „Томас Джеферсън – гр. София завършва педагогика и организационна психология в СУ „Св. Климент Охридски. Професионално се занимава с обучение на възрастни. Романът „Килим е първата ѝ книга, вдъхновена от един семеен спомен и труда на чипровските майсторки.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^