Кирил и Хипатия (2013)

Още оферти

Описание
Или пък тези разкази идваха от някой, който не знаеше границите между истинското и неистовото, между чудното и чудовищното. От някакво митологическо същество, подобно на феникса, което ту мен измисляше, ту аз - него...
Николай Петков

Николай Петков alias отец Николай от Дивдядово в Шуменско в някакъв смисъл не съчинява, макар да доразвива събитията, следвайки собствената им логика. Той разказва себе си, линиите на собствения си живот, станалото с него и в него. Факт е, че някои от историите му се случват след записването им, което той отбелязва, без прочее да изпада в особено удивление... В мрежата, тъкана от Николай, не се знаят границите между т. нар. „истинско и приеманото за „неистово, между „чудното и „чудовищното; още повече, че тези предели най-често просто ги няма. В тази мрежа „горните и долните граници на естественото и неестественото така се доближават, че „ако бяха граници на кръвно налягане, отдавна щяха да се съберат в инфарктна прегръдка.

Опитът се оказва сложна и нееднозначна сфера.

Георги Каприев
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^