Класическо Будо (2012)

Класическо Будо (2012)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиНаука, Спорт
Езикбългарски
Брой страници152

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Пиер Розанвалон е световноизвестен интелектуалец, историк, социолог, политически мислител. Той е професор в Колеж дьо Франс по модерна и съвременна история на политиката, създател на международното изследователско ателие „Република на идеите. Много от произведенията му са посветени на френския политически модел - „Френската държава от 1789 до днес /1990/, „Новият социален въпрос. Да преосмислим социалната държава /1995/, „Незавършената демокрация. История на народния суверенитет във Франция /2000/. Настоящата „Котрадемокрация /2006/ е първа част от една трилогия, посветена на предизвикателствата пред съвременната демокрация, родени от новите медии, глобализацията и атомизирането на съвременните общества, следващите две части са „Демократичната легитимност /2008/ и „Обществото на равните /2011/.

„Контрадемокрация, това са всички онези нерегламентирани, стихийни намеси в политическия живот на самоупълномощилите се да контролират властта граждани…

В настоящата книга ще ни се говори за онова нерегламетsнирано, хаотично, често агресивно участие, правото на което гражданите извоюват ден след ден против волята на институциите, а понякога и за ужас на политолозите, които виждат в него заплаха за демократичния ред.
Провокацията в анализа на Розанвалон, която ще ни накара да прочетем книгата, е в преобръщането на страховете ни. В невероятния изблик на контрадемократична активност днес - в епохата на интернет и неправителствените организации, на самодейните експертизи и гражданските неподчинения, на хроничните скандали и информационните „течове - авторът вижда не упадък на демокрацията, а напротив, доказателство за това, че тя е жива и се приспособява към съвременния свят.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^