Клозет накрая на града (2014)

Още оферти

Описание
Асен Сираков е писател с тънко чувство за хумор, майстор на диалога и кратките форми, с вкус към абсурдното, нестандартното и афористичното. Сборникът с къси разкази „Клозет на края на града, освен безспорните смях и весело настроение, би провокирал читателя да се замисли и върху простите неща от живота и ежедневието, без това по какъвто и да било начин да помрачи настроението му, защото, ако Ботев е казал: „…Светът е кръчма, а ти трябва да плачеш със смях, да се смееш със сълзи…, това в никакъв случай не означава „през сълзи.

-----------------

Асен Сираков e роден на 6 юли 1952 г. в София. Завършил е „География на туризма с английски и полски и „Руска и „Българска филология в СУ „Климент Охридски. Писател, преводач, публицист и езиковед; дълги години се занимава с журналистика и е независим експерт по електронни медии; има над 1000 публикации в периодичния печат; дванайсет авторски книги; превежда от руски, английски, полски, френски, немски, италиански и др. езици; автор е на статии и трудове по езикознание, теория на превода и на философската монография „Трите кита; дългогодишен автор и водещ на легендарното предаване 12+Пляс!" по „Хоризонт БНР; романите му Наследникът на Колизеума (2002) и „Зодия килър (2008) са с постоянно търсене, както и детските му приказки в т. ч. „Приказка за Малък Мечо или кога Зайо спи зимен сън, илюстрирана от Виктор Паунов (2009); пиесите Зачатието на Годьо (постановка на Николай Атанасов-Шуши) и Почукай и ще ти отворя (постановка Живко Ботев) са играни с голям успех на софийска сцена; Носител е на Голямата награда за радио в Барселона, Златен таралеж за журналистика, Златно перо за литература и публицистика и ПОКИ за поезия.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^