Книга на песимиста/оптимиста (ISBN: 9789543890491)

Описание
Ключови думиЛитература
Брой страници464

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

- Вярвам във висшата почтеност на всичко - казал оптимистът.
- Глупостта е основната градивна единица на вселената - отвърнал песимистът.
 Дали оптимистът е отнесен мечтател? А песимистът - само едно мрънкало? Дали чашата е наполовина пълна, или наполовина празна? Брилянтно съставена, „Книга на оптимиста/песимиста предлага изобилие от аргументи и за двете страни във вечния спор. Разнообразните теми се простират от приключения до скука, от гениалност до политика, от изкуство до спорт.
 КНИГА НА ОПТИМИСТА
Спътник в ентусиазма
 „Дори усещането, че живееш, е достатъчно голяма радост.
 „Книга на оптимиста е жизнерадостна колекция от мъдри мисли, любопитни факти и крилати фрази, с които откриваме красотата на живота и които ни карат да го обичаме. Тази книга ще ви вдъхновява, пленява и забавлява, докато посрещате с радост и ентусиазъм утрешния ден. А и фактът си е факт - оптимистите са по-здрави, по-щастливи и по-богати! Чухте ли това, скучни мърморковци?!
 Найъл Едуърти е всепризнат автор на двайсет книги, което го прави герой в очите на много хора по целия свят. Според критиците е въпрос на време той да обере всички литературни награди и де стане милиардер и виден филантроп. И накрая да прекара старините си на тропически остров, заобиколен от пищни красавици.
 Петра Кремзи има зашеметяваща кариера - организира изложби, издава списания, редактира книги, пише сценарии… и така прави света по-пъстър. Благословена с деца, тя живее в идиличната провинция. И е убедена, че утре всичко ще бъде още по-прекрасно. Петра често напомня на приятелите си, че денят без усмивка е като ден без слънчева светлина.
 КНИГА НА ПЕСИМИСТА
Спътник в самосъжалението
 „Животът е състояние, в което трябва много да понасяш и на малко да се радваш.
 „Книга на песимиста е мрачна колекция от мъдри мисли, любопитни факти и крилати фрази, които ни отварят очите за житейските неволи. Тази книга е сигурен помощник в борбата срещу онези, които тръбят, че животът е хубав и ни очаква светло бъдеще. Нека затворим устата на заблудените веселяци!
 През изминалото десетилетие Найъл Едуърти едва свързва двата края като писач на половин работен ден. Той постоянно разочарова измъченото си семейство и двамата си приятели, като прекарва дните си в студен гараж, пишейки безсмислици на стария си компютър. А най-великата му творба „Животът е огромен гаф все още е недовършена.
 След като години наред се е трепала за неблагодарни работодатели, Петра Кремзи се сблъсква с ужаса на средната възраст. Тя живее в затънтено село заедно с вечно мрънкащите си деца. Когато не се занимава с досадната домакинска работа, Петра се подготвя за мига, в който ще прати всичко по дяволите.
 И ако си мислите, че това е книга по популярна психология - грешите! „Книга на оптимиста/песимиста е забавен, хитроумен и ободряващ сборник с две лица. Две книги в едно книжно тяло - истинско вдъхновение за оптимиста и действаща противоотрова на всеки песимист! Идеален подарък за всичките ви познати - от най-безгрижния веселяк до най-мрачния черногледец!„Книга на песимиста е за хората, които винаги очакват най-лошото. Ако се притеснявате, че има вероятност метеорит да удари Земята, най-вероятно ще се насладите - ако това е правилната дума - на песимистичната половина на тази книга. Съставена от стотици черногледи факти, поговорки и цитати, тя ще донесе утеха на всеки мрачен реалист, който вярва, че светът отива по дяволите. Ако сте оптимист, не се отчайвайте! Просто обърнете книгата! Препълнена с вдъхновяващи цитати и карикатури, „Книга на оптимиста е за всеки утопист, убеден, че светлото бъдеще е зад ъгъла - без да споменаваме, че 80 % от населението вярва, че е по-добър шофьор от останалите. Така че независимо дали сте оптимист или песимист, в тази „двулика книга има по нещо за всекиго от вас. Перфектната компания за всяко настроение!
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^