Книга на тайните 2 (беседи върху (2006)

Описание
АвторOsho
Ключови думиЕзотерия
Брой страници384
Тегло340

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Това е една книга за последователите на всички религии. Това е книга и за тези, които изобщо не вярват в Бога. Защото в нея не става дума за вяра или неверие, а за метод. Книга, в която чита-телят ще намери своя метод за постигане на хармония с универсума и себе си. Книга, в която ще прочете за 112-те тантристки метода, предадени според легендата от Шива на съпругата му Деви. Буда, Махавира, Исус Христос, Мохамед - всички те са постигнали своето Просветление с някой от разглежданите тук методи.
Четенето на книгата доставя истинска интелектуална наслада заради начина, по който са представени и анализирани въпросите на живота и смъртта, любовта и омразата, доброто и злото, край¬ното и безкрайността. Като илюстрация на своите тези Раджниш ни разказва десетки великолепни истории от живота на великите религиозни учители на човечеството: Буда, Христос, Мохамед, Нагарджуна, Мойсей, Бодхидхарма и много други, развежда ни из манастирите на зен будизма, чете ни пасажи от свещените книги - Ведите, Корана, Библията и ни разкрива техния скрит смисъл, води дис¬кусии със 3. Фройд, К. Юнг, Ж. -П. Сартр, Д. Юм, фр. Ницше; позовава се на А. Айнщайн, И. П. Павлов, Г. Гюрджиев, Дж. Бъркли, М. Планк, А. Безант и др.
Пътят към света на любовта, тайнственото, хармонията и бла¬женството е в наши ръце. За тази цел служат 112-те методи на Шива, записани в древния трактат \"Виджяна Бхайрава Тантра\" и разяснени подробно от автора.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^