Книга за Павел Вежинов (2014)

Описание
Всяка литературна самопреценка е много трудна, понякога дори рискована. Лесно е да сравниш ното с модела, но писателят не се стреми към стандарти, а към уникати. И всяко истинско художествено произведение се цени главно по неговата уникалност и неповторимост.

Винаги съм имал съзнанието, че „писател не може да бъде професия в тесния смисъл на думата. Та „писател е нещо повече дори от призвание, то съдържа в себе си редица задължителни отговорности. В края на краищата другите имат право да те нарекат „писател" но да се наречеш така сам ти, е не само малко нескромно, но и рисковано.

Дали читателят е подготвен за съвременната литература? Според мен литературата трябва да бъде подготвена за читателите. Всичко друго е лъжа или поза.

Павел Вежинов

------------------

Павел Вежинов беше готов за своите читатели и сигурно затова интересът към него не заглъхва и днес. С произведенията си той ги издига на по-високи нива на мисъл и морал, независимо от темата или жанра. Неговите читатели го нарекоха Писател.

Тази книга ще им помогне да надникнат зад произведенията, да разберат какво го е вълнувало, какво го е радвало или разочаровало. Ще им помогне да го видят и в друга светлина.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^