Книга за спокойствието (ISBN: 9789547421387)

Книга за спокойствието (ISBN: 9789547421387)
Описание
Ключови думиПсихология
Брой страници224

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Ако имаше начин да се освободите от тревогите и да живеете спокойно дали бихте искали да знаете?
Лесна за изпълнение и изпитана от много жени по света, програмата на Дениз Марек ще ви помогне да изгоните страховете, които ви ограничават, ще ви предложи техники за намаляване на напрежението, ще ви покаже как да се откажете от мисленето \"Ами ако... \" и как да избягате от желанието да бъдете перфектни винаги и на всяка цена. И накрая, че ви научи да живеете, без да се съобразявате непрекъснато с мнението на околните.
Истината е, че в динамичното и напрегнато време, в което живеем, много малко от нас могат да твърдят, че приемат нещата, които им се случват, със спокойствие и трезв разсъдък. А жените, освен на всекидневния стрес, са подложени и на допълнителни притеснения: няколко килограма в повече; как изглеждаме; добре ли се справяме като съпруги, майки и домакини; дали сме финансово независими; как да съчетаем работата със семейните задължения; кога ще си намерим партньор; достойни ли сме да ни обичат и харесват и т. н. Списъкът е много дълъг... Но до какво водят всички тези тревоги? Притесненията относно теглото често пъти ни докарват хранителни разстройства и влошено здраве. Непрекъснатите терзания дали изглеждаме добре ни правят неуверени и понижават самочувствието ни. Финансовите притеснения ни държат будни по цели нощи и ни приковават към работа, която не харесваме. А страхът, че ще останем сами, често ни хвърля в безразборни и случайни връзки, или ни принуждава да поддържаме взаимоотношения, които ни носят повече огорчения, отколкото щастливи мигове.
Авторката на \"Спокойствието. Как да се справим с тревожността\" се е сблъсквала с всички притеснения на съвременната жена, но е успяла да ги преодолее с помощта на някои прости, но изпитани техники:

Утвърждавайте положителното във всяка ситуация;
Заместете тревогите с действия;
Не използвайте думи, пораждащи страх;
Гледайте с чувство за хумор на проблемите;
Научете се да казвате \"не\";
Търсете компанията на положително настроени хора и др.

Независимо коя сте, каква сте била в миналото и през какво преминавате в момента, ако следвате практичните съвети в тази книга, ще се освободите от тревожността и от страховете си за бъдещето.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^