Книга за всяко момче (ISBN: 9789547421455)

Книга за всяко момче (ISBN: 9789547421455)
Описание
Ключови думиДетски, Младежка литература, Психология
Брой страници224

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Книга за всяко момче ще отговори на най-смущаващите въпроси на момчетата по отношение на любовта и секса.

Достатъчно мъжествен ли съм?
Какво се върти в главите на момичетата?
Как да им се харесам?
Ще успея ли да задоволя партньорката си?
Нормално ли е постоянно да мисля за секс?
Защо имам толкова притеснения по отношение на любовта и връзките?

Откровено и без табута, авторката Ан Вайсман разглежда всички теми, от които се интересуват момчетата във възрастта на пубертета: физическата промяна на тялото им, момичетата, първите връзки и първите сексуални опити (както и последиците, които произтичат от тях), противозачатъчните средства и болестите предавани по полов път. Освен това, тя се спира и на въпроси като съперничеството между приятелите, отношенията с родителите, представата за себе си и самочувствието, срамежливостта и липсата на увереност, различната сексуална ориентация и т. н. Тази книга дава изключително конкретна и лесна за възприемане информация и по теми, които не присъстват в учебниците по биология – сексуалните фантазии, еротичните сънища, мастурбацията, сексуалните контакти с представители на същия пол...
Пубертетът е трудна възраст, в която момчетата се сблъскват с много проблеми, борят се с редица съмнения, сблъскват с агресивността на околните и с изискванията на родителите. А когато стане дума за интимни въпроси, те се чувстват много по-неудобно от девойките на тяхната възраст. Увереността, която се опитват да демонстрират, всъщност цели да прикрие липсата на информираност и затрудненията им да изразят чувствата, които ги вълнуват. Книга за всяко момче ще даде шанс на родителите на момчетата да влязат в объркания и хаотичен свят на синовете си, за да се опитат да ги разберат и да им помогнат. Защото фактът, че те не говорят много по интимни въпроси, не означава, че нямат нуждата да го правят.
Основната цел на авторката е да помогне и на самите момчета да си изяснят промените, които се случват с тях във възрастта на пубертета, и да придобият повече увереност и самочувствие по пътя, който ще ги отведе в света на възрастните.

Ан Вайсман е специалист по въпросите на възпитанието на подрастващите. Работила е за вестник L'Etudiant и списание Famille, а понастоящем е главен редактор на списание Maxi. Автор е на редица книга за тийнейджъри.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^