Кодекс на международното частно право (ISBN: 9789547302648)

Описание
Ключови думиИкономика, Икономика, Право
Брой страници156

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Сборникът представя уредбата на частните обществени отношения с международен елемент. Поместен е Кодексът на международното частно право, уреждащ международната компетентност на българските съдилища и на други органи и производството по международни граждански дела, приложимото право към частните правоотношения с международен елемент, условията и реда за признаване и изпълнение на решения на чуждестранни съдебни и други органи.

Включени са Хагските конвенции за събиране на доказателства в чужбина по граждански или търговски дела, за връчване в чужбина на съдебни и извънсъдебни документи по граждански или търговски дела и за премахване на изискването за легализация на чуждестранни публични актове. Представена е и уредбата на международния достъп до правосъдие и реда за осъществяване на междудържавен обмен на правна информация и правна помощ.

Сборникът съдържа препращания и информационно приложение със списък на двустранните договори за правна помощ по граждански дела, по които Република България е страна.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^