Когато маркетингът е минно поле (2007)

Когато маркетингът е минно поле (2007)

Когато маркетингът е минно поле (2007)

от 16,20 лв 6 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиБизнес, Бизнес, Икономика, Икономика, Маркетинг
Езикбългарски
Брой страници186

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В какви минни полета затъва специалистът по маркетинг? Всеизвестната истина гласи, че те обхващат четири големи териториални сегмента. Според класическата формулировка на Джеръм Маккарти това са четирите П-та: продукт/product (включват се всички компоненти като обслужването и опаковката, придружаващи продукта); позициониране/place (отнасящо се до каналите на дистрибуция); промоция/promotion (но не в смисъла на акция с намаляване на цените, в рекламния жаргон това са всички форми на комуникация с клиентите); цена/price (в това число намаленията, ценовата гъвкавост и пр. ). Дали ще приемете тази терминология или ще предпочетете ориентираната към клиентите версия на Филип Котлър - в която всички компоненти съответно започват с К (C - англ. ) - територията е все така обширна. Една грешна стъпка в някоя от четирите зони е достатъчна да заличи ползите, генерирани в останалите три. И въпреки че от чисто "изкуство" маркетингът твърдо се измества по посока на науката, решенията, които маркетинг мениджърите непрекъснато вземат, са силно субективни.
Поради тази причина Harvard Business Review посвещава толкова много казуси на свързани с маркетинга теми. Те не само гарантират интересно четиво, но по-важното е, че маркетингът провокира истински дилеми - ситуации, в които умни, образовани и опитни маркетинг специалисти стигат до драматични разлики в мненията си относно посоката, която да поемат. А път напред без риск не съществува.

За целта на сборника "Когато маркетингът е минно поле" избрахме казуси, които повдигат въпроси, щекотливи за всяко едно от четирите П-та на маркетинга. В категорията "продукт" изследваме въпроса как да реагираме на въведено от конкуренцията подобрение, при условие, че клиентите казват, че нямат нужда от такова. В категорията "позициониране" разглеждаме възможностите, представени на компания, продаваща силно атрактивен продукт. Казусите ни по темата промоция изследват въпроси от сферата на кризисния ПР маркетинг, глобалния маркетинг и спонсорирането на спортни събития. На края сме включили една дилема за ценообразуването - за колебанията на компания дали да предложи на най-платежоспособнит
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^