Когнитивна психология (ISBN: 9789545260186)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиПсихология
Езикбългарски
Брой страници128
Тегло166

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Съдържанието на настоящия труд, чийто автор е професорът от Софийския университет "Св. Климент Охридски" Леон Леви, е синтетична проекция на понятийната логика на академичен курс по психология на познавателните процеси.
Строго погледнато, в предложената на читателя работа, озаглавена "Когнитивна психология'', е вложено едно научно предизвикателство и една представа относно факта, че има не само една, а множество когнитивни психологии, разположени в различен или специфичен методологически контекст. Разбира се, нито една когнитивна психология не би могла да мине без своята класическа понятийна база и точно това изискване е съхранено в предлаганата книга. В този смисъл би могло да се каже, че работата на проф. Леви се отнася до психологически анализ на основните когнитивни процеси. Интересното е, че интерпретацията на тяхната същност е изпълнена в рамката на естествено научния материализъм и неговата гносеологическа редукция в лицето на теорията на отражението. Чрез този труд читателят влиза в лабиринта на основните когнитивни процеси, на взаимовръзката между тях и функциите, които изпълняват както по отношение на познанието на света, така и по отношение на психичните модалности от некогнитивен характер. В по-широк план, твърде експлицитно и не по-малко имплицитно зад фасадата на когнитивните процеси е разкрита спецификата на познавателния образ, като една от първите и вечни категории на психологията.
Възприемането на съдържанието на работата насочва читателя, първо, към конкретни факти, и второ, към разбиране на смисъла и мястото им, целокупния душевен живот на човека.
Тук доста перфектно е съчетан научно-монографичния
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^