Коя е Агата Кристи (2008)

Коя е Агата Кристи (2008)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиБиографии, Роман
Езикбългарски
Брой страници202

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Когато Агата Кристи, така наречената "Кралица на криминалния жанр" изчезва от дома си в Сънингдейл, графство Беркшър на 3 декември 1926 г. и е в неизвестност в продължение на единадесет дни цялата общественост онемява. На следващия ден, когато откриват колата й изоставена на около 14 мили от дома й, властите започват национално издирване.
От щателната реконструкция на мотивите и поведението на Агата през тези единадесет дни, анализът на доктор Андрю Норман хвърля нова светлина върху тази мистерия, която дълго време остава нерешената загадка на най-известната криминална писателка на всички времена.
В книгата "Коя е Агата Кристи?", доктор Андрю Норман проучва миналото на криминалната писателка, за да разкрие спорадичните пристъпи на отчайваща несигурност, които водят до известното изчезване през 1926 г. Младата Агата страда от повтарящи се кошмари, в които фигурата на "Убиецът" постоянно преследва членовете на нейното семейство. По-късно тази фигура отново ще изплува в съзнанието — при смъртта на нейния баща и когато съпругът Арчи иска развод. Тези събития я тласкат в дълбока криза и Агата временно губи разсъдъка си. За няколко дни Агата изгубва паметта си и се представя за друга личност — тази на любовница на съпруга си. Едва сега, тридесет години след смъртта на Кристи и с помощта на най-съвременните методи, използвани в психоанализата, може да бъде обяснено нейното поведение по време на тревожното изчезване, когато тя пребивава инкогнито в хотел "Харъгейт".
Една от книгите на Агата, "Незавършен портрет", която до голяма степен е автобиографична, ни дава следа и обяснение как точно героинята Силия (която реално е Агата) успява да се оттърси от "Убиеца" и да заживее един по-нормален и щастлив живот. Чрез разшифриране на скритите послания вплетени в тази и други книги на Агата, "Коя е Агата Кристи?" разгдава една от най-големите мистерии свързани с писателката — а именно, тази на нейния живот.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^