Колапсът на комунизма: Случаят Горбачов (2001)

Колапсът на комунизма: Случаят Горбачов (2001)

Колапсът на комунизма: Случаят Горбачов (2001)

от 16,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБиографии, Българска литература
Езикбългарски
Брой страници600

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

РЕЦЕНЗЕНТИТЕ:

Проф. ЕДУАРД УИЛРАЙТ (Сиднейски университет, Австралия):
"Д-р Петров прави удивителна равносметка на колапса на комунизма в СССР, като специално разглежда случая Горбачов. Той използва оригинален подход, който нарича "синтаксис" на икономическите системи... На тази база определя социализма като особена форма на държавен капитализъм. Това изследване заслужава да бъде публикувано и ще привлече огромно внимание на Изток и Запад; това е научна и силно ерудирана книга, която има готов пазар... "

Проф. д-р ДЖОЗЕФ ХАЛЕ ВИ (Сиднейски университет, Австралия, Гренобълски университет - Франция):
"След колапса на комунизма в Москва е създаден Институт по икономика на прехода, ръководен от Игор Гайдар, главен адвокат на политиката, целяща тотално "разглобяване" на обществения сектор. Концептуалната база на тази политика обаче не отива по-далеч от общите баналности на монетаристката доктрина. Заслугата на д-р Петров е, че е направил превъзхождащ анализ, който ни позволява да разберем корените на колапса, както и основополагащата идея, че има такова нещо като преход, преследван с повече или по-малко рационални средства... Днес това е най-значителният научен труд по проблемите на бившия социалистически свят. "

Проф. д-р ЖАК АРОЙО (Университет по национално и световно стопанство, България):
"В икономическата, социологическата и историческата литература липсва мащабно, многостранно и дълбоко изследване, каквото е представено в монографията "Колапсът на комунизма". Изводите на автора са научни, доказани, изяснени, резултат на обективен икономически (политически и социологически) анализ, изложени смело и категорично. Те не са гола апологетика или лъженаука, с което са пълни съвременните издания, а логични изводи от анализа на историческите събития, характерни за нашата съвременност. Днес няма друга книга, която така широко и дълбоко да изяснява провала на социализма и възстановяването на капитализма в бившите европейски социалистически страни и едновременно да доказва възможността този процес да придобие друга перспектива и парадигма. "
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^