Колективният трудов договор в България (2005)

Колективният трудов договор в България (2005)

Колективният трудов договор в България (2005)

от 8,10 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиПраво
Езикбългарски
Брой страници238

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В настоящото изследване се разглеждат въпросите, отнасящи се до възникването и развитието на колективния трудов договор, до международноправната уредба на колективните преговори и на колективните трудови договори. Изяснява се предметът и същността на колективния трудов договор, на колективните преговори, сключването и вписването на колективния трудов договор. Значително внимание в изследването е отделено на въпросите за действието на колективния трудов договор, за защита срещу неизпълнението па задължения по колективния трудов договор, както и на въпросите за недействителността на колективния трудов договор.
При написването на настоящия труд са използвани трудовете на български и чуждестранни автори, посветени на колективните трудови договори. Използвани са съответните конвенции и препоръки на Международната организация на труда (МОТ). Използвана е практиката на Върховния касационен съд (ВКС), както и колективнодоговорнат а практика на отделни предприятия, браншове и отрасли. Нормативните актове, които са използвани, са в редакцията им към 15 май 2005 г.
В българската юридическа литература липсва цялостно изследване на колективния трудов договор след внесените изменения и допълнения в Кодекса на труда от 1992 г. до настоящия момент. С настоящото изследване се прави опит да се запълни съществуващата празнота в юридическата литература.
Книгата е предназначена за юристи, синдикални дейци, работодатели, специалисти по труда, за студенти и преподаватели по право, икономика и за всички, които се интересуват от проблемите на колективните трудови договори.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^