Кольо Парамов. Въпроси (2006)

Кольо Парамов. Въпроси (2006)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБиографии, Българска литература
Езикбългарски
Брой страници432

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Съставител -Румен Леонидов

Смея да твърдя, че Кольо Парамов е между малцината живи българи от средите на политиците, банкерите, икономистите, а защо не и измежду многобройни кандидат-писатели, които са прочели от кора до кора целия многотомен Фьодор Михайаович Достоевски. Поради което, освен за пряка политика, за отсъстващата ни национална доктрина и за нуждата ни от патриотична харта, с г-н Парамов много често сме обсъждали демоничното творчество на Ф. М. Д. Както и често сме си разменяли книги от знайни и незнайни съвременни и безвременни български и чуждестранни автори...
Ако прочетете вниматеано неговата документална изповед, която е не само част от биографията на автора, но и частичка от най-новата история на Бгългария, сигурно ще сте се убедите, че високата книжнина е неговата "непризната слабост".
И аз като човек, който е трайно изкушен от литературата и нейната световна мисия за усъвършенстването на човека и духовния му свят, ви предлагам заедно да проследим как един романтик, комунист-идеалист, преминава през собствената си идейна живожарница, за да отстои в максимална степен личното си достойнство, веруюто си на хуманист, думата си на национално отговорен мъж. Надявам се читателите на този том да придобият обективна представа за търсенията и откритията на онзи Парамов, който още не знае, че ще стане депутат, високопоставен банкер, точен в прогнозите си финансист, търсен от медиите специалист.
Румен Леонидов
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^