Коментар на ДОПК (ISBN: 9789548933735)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиИкономика, Икономика, Право, Социални науки
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

„С ръка на сърцето бих отрекъл, че ДОПК е историческа сензация. По-скоро е велик знак за нещастие. Честна пионерска!
Не намирам думи за същината на нормите от ДОПК, но историята ще намери.
Не мога да скрия, че произволният сбор от норми в ДОПК ми дава основание да приема, че длъжниците винаги ще бъдат покорни, а силните на деня - ненаситни.
Първото впечатление, което се отнася от ДОПК е, че нормите му са обществено вредни. Толкова вредни, че паричните работи на другите са в много лошо състояние и аз ги чувствам като свои собствени.

Едно правителство ако иска да направи всички равни, най-добре ще постъпи, ако направи всички богати, защото хората са създадени, за да живеят в благополучие. Не такава е целта на ДОПК. Управляващите трябва да знаят, че ако всички длъжници се съгласят да жертват парите си, те биха изгубили стойността си и няма да струват нищо. Народът знае повече, разбира по-добре нещата, отколкото посветените.
Не знам дали мога да си позволявам такава откровеност с вас. Разкриването на истината е вредно за жалост.
Никога не съм бил сигурен ДОПК мит или наука е, наука почиваща на предположения. Как да обясня тази странна случайност, като знам колко необясними са случайностите. Уверен съм, че човек се учи дорде е жив, особено в данъчната област.

ДОПК е такова нещо, че колкото и да го изучаваш, все ще ти се вижда съвсем нов. Законодателите знаят, че насладата не е в откриването на истината, а в търсенето ѝ. Затова ДОПК е като верига от рози, а при прилагащите нормите ги обгръща някакво благоухание на почтеност.
Исках да кажа и още нещо, но ми избяга от ума.
Моят опит с нормите на ДОПК е богат и надежден. Не като този със жените. Уви, така стои работата.
Съдържанието на написаното е моето знание. Освен мен и друг го е изучил. Който обаче твърди, че знае всяка гънка от ДОПК, сигурно ще може да каже какво ще стане със страните в производствата, защото е астролог.
Аз самият съм юрист и моята работа е да спасявам хората от управленската неправда. Няма никакво съмнение, че не бих заменил тази своя работа с друга. Казвам го шепнешком!

Засега преподавам, занимавам се с наука и творя. Практикувам. Сиреч съм бездарник, от когото нищо не е излязло и който според много разбирания, прави същото, каквото правят най-големите некадърници.
Критиците ми сигурно ще потвърдят, че написаното от мен надхвърля възможностите им. Как собствено съм станал автор на настоящото - това твърде интересно писание - си остава загадка и за мен.
Що се отнася до платците на данъци, ако някой ги попита кои са най-красивите думи в българския език, биха отговорили „Не на ревизията, представяйки си ги изписани като заглавие на обществено почитан закон.

Започвам да смятам, че справедливостта на нормите в ДОПК е преждевременна, но е разумна и има бъдеще - както християнството в първите векове.
Ще ми се в настоящият кратък коментар да не с усилието и едностранчивостта на експертите, а да представя на заинтересованите достатъчно широка мисъл, за да разберат онази проста и естествена позиция, която не предизвиква умствена болка.
Здравко Славчев
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^