Комплексите (2008)

Комплексите (2008)
Описание
Ключови думиПсихология
Езикбългарски
Брой страници206

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Всеки човек е ранен. Да си човек, значи да си ранен, увреден, смъртен. Комплексите ни са нашите рани и те ни осакатяват, те ни раняват... Разбирането на един осакатяващ комплекс е неизбежна част от оздравителния процес.
Е. Шалит

Днес всеки знае, че хората "имат комплекси". Това което не се знае добре и теоретично е много по-важно, е че и комплексите могат да ни имат.
К. Г. Юнг

Реалността и силата на несъзнаваното са централни в юнгианската психология, както и за някои други парадигми в изкуството, науката и философията. Именно нашите комплекси действат като динамични посредници в продължаващия цял живот диалог с несъзнаваното и определят как архетиповете и инстинктите комуникират с Аз-съзнанието и го разширяват. Азът може да намери необходимата и важна връзка с несъзнаваното само чрез постоянно изследване на комплексите. Практически това означава разбиране на връзката между архетиповите сили, които информират нашата колективна човешка природа, и личните исторически преживявания, които оформят индивидуалното ни възприятие на тези енергии.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^