Комуникативната граматика: Теоретични и приложни аспекти (2013)

Комуникативната граматика: Теоретични и приложни аспекти (2013)

Описание
Ключови думиБългарска литература
Езикбългарски
Брой страници196

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

"Хората не говорят изобщо, а говорят, защото имат нещо да си кажат, да споделят, да разберат, да предизвикат, да предотвратят и т. н. Това не са граматически категории, а комуникативни потребности. Задачата на комуникативната граматика е да систематизира и да предложи на обучаемите граматични средства, които ще им помогнат да постигнат своите комуникативни цели - за разлика от традиционната граматика, в която вниманието е фокусирано върху формата на думите сами по себе си.
Монографията "Комуникативната граматика: Теоретични и приложни аспекти" е първият в България опит за представяне на комуникативната граматика като самостоятелно направление в лингвистиката с приложение и в методиката на езиковото обучение, включително в преподаването на български език като роден и втори / чужд език.
Цялостно са представени възгледите на редица автори, някои от които недобре познати в България, и се предлагат конкретни идеи за приложение на принципите на този вид граматика по отношение на български в теоретичен и в практически аспект.
Този труд предлага възможни посоки за разработка на комуникативна граматика на българския език и подчертава актуалността на тази задача. "

Проф. д. ф. н. Стоян Буров
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^