Конфликтен човек. Спомени (2010)

Конфликтен човек. Спомени (2010)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБиографии, Българска литература
Езикбългарски
Брой страници352

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Кой е Владимир Павлов? Доцент, доктор по история Владимир Василев Павлов е роден на 26 май 1932 г. в Свищов. Завършва реална гимназия в родния си град, а след това е студент в София и е от първия випуск на полувисшия двегодишен Държавен библиотечен институт (1950 - 1952 г. ). Продължава обучението си по специалността „История в Софийския университет „Св. Климент Охридски (1952 - 1957 г. ). На трудовата му книжка има само отбелязано само едно място на работа - Военноморският музей във Варна (1958 - 1993 г. ). Там работи като уредник и научен сътрудник, завежда отдела за фондове и експозиции, а през 1992 г. временно е и директор на музея.
През 1972 г. защитава дисертация на тема „Българският военноморски флот 1897 - 1920 г. Чете лекции и води упражнения във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров, Икономическия университет и Варненския свободен университет „Черноризец Храбър. Слага началото на университетския архив и музей във ВСУ. Автор е на четири книги и десетки научни публикации. Удостоен е с орден „Св. Св. Кирил и Методий - ІІ степен. Пенсионер е от 2008 г.
Автор на предговора към книгата е небезизвестният в близкото минало на българските ВМС капитан І ранг от резерва Владимир Христакиев, който е и първи братовчед на автора. Той се съмнява, че Владимир Павлов е „конфликтна личност, но е убеден, че: „... някои колеги няма да приемат написаното... и отново ще го охулят. Ще го понесе. Той е свикнал. Убеден съм, след 15 - 20 години бъдещите поколения, когато се заемат с написване на истинската история на ВМФ, ще го споменат с благодарност за обективната картина на нашата епоха. Аз също съм му благодарен.
Авторът обаче е не само по-лаконичен в своя предговор, но и още по-категоричен: „Заглавието „Конфликтен човек не го дадох напразно и случайно - дори всички да го отрекат, жена ми ще го потвърди...
За останалото има думата Читателят.
МВ
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^