Конституционната цивилизация и българският конституционализъм (ISBN: 9789547302006)

Конституционната цивилизация и българският конституционализъм (ISBN: 9789547302006)

от 8,10 лв 3 оферти
Описание
Ключови думиПраво
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Книгата разглежда основните проблеми и тенденции на конституционализма в хода на неговата еволюция. Авторката изследва явлението конституция в контекста на съвременната цивилизация и нейните културно-политически ценности.
В книгата се аргументира тезата за "еволюиращия конституционализъм" с примери както от световната практика, така и от българската действителност.
Специално внимание Снежана Начева отделя на българския конституционализъм. Тя проследява предисторията му - от неговото зараждане до създаването на Търновската конституция включително.
Книгата интригува не само с безспорно увлекателния авторски стил, твърде далеч от "сухотата" на правния жаргон, но и със съзнателното търсене на нетрадиционен за правната ни литература научен подход: по-разчупен, по-насочен към историческия и ценностния анализ.
Книгата може да послужи както на специалисти и студенти в областта на правото и политиката, така и на широк кръг от читатели, изкушени от правните проблеми на гражданското общество, от историята и политологията.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^