Козовете. Трилогия: Крясъците на самодивите. Пеещите гълъби. Искам да бъда с теб (2011)

Козовете. Трилогия: Крясъците на самодивите. Пеещите гълъби. Искам да бъда с теб (2011)

Козовете. Трилогия: Крясъците на самодивите. Пеещите гълъби. Искам да бъда с теб (2011)

от 15,00 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБългарска литература, Роман
Езикбългарски
Брой страници472

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Трилогията е обединена от общата тема за оцеляването на българите - стар народ, чиито козове са в неговата история. Всяка от книгите разказва за един от тях.
„КРЯСЪЦИТЕ НА САМОДИВИТЕ"
Първият коз е създаването на Мадарския конник, който е в центъра на разказите за времето на Тервел, за когото се знае, че е имал своите победи и своята слава, но не и как е постигнал това. В омайните треви на платото над днешна Мадара самодивите са посрещали и изпращали своите мъже - българските ханове. В техния живот има много тайни, присъщи на характера им и на свободата им да владеят така, както пожелаят.
„ПЕЕЩИТЕ ГЪЛЪБИ"
Вторият коз е приемането на християнството и създаването на българската азбука. Учителите и учениците са българите, които следват силната личност на Борис-Михаил и на сина му Симеон, научил се да бъде водач още в неосъзнатата си младост. И предателства има, и смърт, но българската азбука ще се роди точно в това време на нови владетели.
„ИСКАМ ДА БЪДА С ТЕБ"
Третият коз е способността на българина да се съхрани през многовековното робство. Истините за това са много, С езика на едно страшно време, с натуралистичните детайли на страшното битие книгата разказва за двамата основни герои. Но около тях има още много - познатите и непознатите българи от селото край Места, където няма останало нито едно дете...

Трилогията е своеобразно продължение във времето след хановете Кубрат и Аспарух - тема на излязлата от печат през 2009 г. книга „ВОДЕНИ ОТ БЕСОВЕ". Тя е един различен поглед в онова битие, в което историята не може да надникне, защото няма свидетелства за това. формата на разказа не е избрана случайно. Определя се от присъствието на втория автор, който е едновременно и героят разказвач. Той е в тази роля в първата и втората книга на трилогията, а в третата героите сами разказват съдбата си, достигайки до откровени детайли за нея.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^