Кратка енциклопедия по корпоративно ръководство (2010)

Кратка енциклопедия по корпоративно ръководство (2010)

Кратка енциклопедия по корпоративно ръководство (2010)

от 21,60 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиЧуждоезична, Икономика, Икономика, Мениджмънт, Право
Езикбългарски
Брой страници336

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Първото десетилетие на XXI век се характеризира с радикална промяна на световния икономически и социален ландшафт. Глобалната финансова и икономическа криза отпраща в историята редица класически теоретични концепции и практики, налагайки нови парадигми за управление на корпоративните структури от всички сфери на бизнеса. Ето защо познаването на арсенала от понятия, концепции и инструменти на съвременното социалноотговорно корпоративно ръководство (Social Responsibility Corporate Governance) трябва да бъде първата стъпка към разбирането на техния комплексен и динамичен профил.

Настоящата "Кратка енциклопедия по корпоративно ръководство" е един скромен опит за решаване на тази задача. Въпреки своя ограничен обхват, това първо по рода си у нас издание включва основните понятия, представящи най-важните аспекти от ръководството и управлението на съвременните корпорации. С тях се представят моделите и принципите на ценностнобазираното управление, ключовите компетенции на стратегическото корпоративно ръководство, кръгът на заинтересованите лица (стейкхолдери), процеси и дейности в сферата на стратегическото планиране и целеполагане, концепциите и инструментите за финансово осигуряване на бизнеса, някои дименсии на маркетинга и логистиката, управлението на разходите и контролинга, отчетността и одита на корпорациите и др.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^