Кратко ръководство по манипулация в услуга на почтените хора (ISBN: 9789545295850)

Кратко ръководство по манипулация в услуга на почтените хора (ISBN: 9789545295850)

Кратко ръководство по манипулация в услуга на почтените хора (ISBN: 9789545295850)

Офертите за продукта

Описание
Ключови думиПсихология

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Сигурно често ви се случва да искате да получите нещо, което не са склонни да ви предложат. Например: съседът с трите котки да се погрижи за кучето ви, докато сте в отпуска, синът ви да се запише да тренира спорта, който не го влече особено, жена ви да намали цигарите, а дъщеря ви пиенето, подчинените ви да работят по-организирано, приятелите ви да ви придружат на митинга, към който не проявяват особен интерес, клиентите ви да изпробват безбожно скъпия нов дезодорант. Как постъпвате? Можете, разбира се, да наложите волята си, ако разполагате с власт. Можете да приложите метода на убеждението, ако сте достатъчно сладкодумни. А можете и да прибегнете до манипулация. Трябва само да сте запознати с някои основни техники. (Впрочем ако думата \"манипулация\" ви плаши, заменете я с приетия отвъд Атлантика политически правилен израз \"периферна поведенческа технология\"!)
Социопсихолозите Жан-Леон Бовоа и Робер-Венсан Жул са сметнали, че е редно почтените хора да са наясно с манипулирането – това широко разпространено във всекидневието явление, – за да могат да го използват за почтени цели, но и за да могат да се предпазят, ако станат обект на непочтени намерения. Техниките на подадената топка, на открехнатата врата, на затръшнатата врата, на предизвиканото неудобство, на коварното напомняне, подробно описани в това \"Кратко ръководство по манипулация\", ще ви помогнат по-лесно да накарате другия да направи това, което вие желаете. А свежият начин, по който е поднесена информацията, многобройните примери, илюстриращи тезите на авторите, ще ви позволят да научите много нови неща, забавлявайки се.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^