Крилете на заплахата? Птичият грип (ISBN: 9789544641542)

Крилете на заплахата? Птичият грип (ISBN: 9789544641542)

от 7,11 лв 2 оферти
Описание
Ключови думиМедицина, Здраве, Здраве
Езикбългарски
Брой страници192

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Наистина ли грипният вирус, съпътстващ човечеството от най-дълбока древност, е вечен и непобедим? Вирусът, взел повече жертви от всички световни войни, продължава да ни тревожи поради своята изключителна приспособимост.
Свидетели сме на изключителен биологичен феномен - преодоляване на междувидовата бариера и заразяване на човек със силно патогенен птичи грипен вирус, за който човешкият организъм няма имунитет.
Дали този особено опасен вирус ще се превърне в пандемичен или ще остане в историята като несбъдната заплаха?
Отговори на тези въпроси се съдържат в настоящата книга. Тук подробно се описват характерните особености на вируса, протичането на болестта, методите на съвременната диагностика и готовността на нашата страна за диагностика, лечение и профилактика, залегнали в току-що приетия от правителството национален антипандемичен план.
На 13.01. 2006 в интервю по БТВ проф. д-р Радослав Гайдарски, Министър на здравеопазването и Председател на Кризисния щаб обяви, че липсата на заболявания от птичи грип в България се дължи на информираността на населението и строгите и енергични противоепидемични мерки, каквито не са предприети никъде в Европа.
Ще остане ли България остров, изолиран от смъртоносната инфекция зависи до голяма степен от нас самите. Книгата е предназначена както за широката общественост, така и за
специалистите. Тя ще е полезна на всички, които се докосват до проблема, с или без риск, в работата или в хобито си животновъди, лекари, ловци, както и
на тези, които разбират, че навреме придобитото знание ще помогне за опазване здравето на близките и семейството.

Доцент Д-р Красимир Мекушинов, дм Роден на 12 Юли 1952 г. Завършва Медицинска академия в София през 1978 г. като първенец на випуска. През 1984 г. защитава дисертация и получава степен Доктор по Медицина, придобива специалност по Вирусология през 1986 г, а от 1992 г. е избран за старши научен сътрудник (доцент) към Военномедицинска академия, където ръководи Вирусологична лаборатория до този момент. Работи по проблемите на диагностиката на редица вируси, в това число и вируса на СПИН. Има над 110 научни публикации, включително монография за ТОРС от 2005 г.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^