Критично съзнание. Изследване на морала в световен исторически контекст (2005)

Критично съзнание. Изследване на морала в световен исторически контекст (2005)

Критично съзнание. Изследване на морала в световен исторически контекст (2005)

от 9,03 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиПсихология
ЕзикАнглийски, български
Брой страници324

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

"Критично съзнание" е книга, която трябваше да бъде написана. Мустакова-Пасарт блестящо вплита новаторски идеи, крайно необходими за еволюцията на човешкото съзнание. Излизането на този том в този исторически момент отговаря на неотложна нужда: взети сериозно, тези идеи представляват могъща сила, която има потенциала да стимулира не само индивидуалното морално развитие, но също и процесите на установяване на световен мир. Черпейки от концепцията на бразилския педагог Фрейри, от критичната теория на Франкфуртската школа и нейните собствени изследвания на бахайската духовна философия и вечните истини, Мустакова-Пасарт умело обогатява подхода на критичната теория с изследвания на хора, които са намерили смелостта да се развиват по посока на морално съзнание и етична дейност в света. Книгата страстно ангажира както сърцето, така и мисълта на читателите и подканва към облагородяване на съзнанието. Тази забележителна книга застава наравно с книгата на Мазлоу "Към психология на съществуването". Тя представлява значителен принос, който без съмнение ще се използва като вдъхновяващ източник в продължение на много години.
Проф. д-р Мелвин Милър Университет Норуич, Вермонт, САЩ

Мустакова-Пасарт хвърля нова светлина върху пътя на жизненоважното интегриране на перспективи и създава плодородна почва за преосмисляне на съвременното образование. Тя сочи ясно пътя към развиване на системно мислене и страстен морал на сърцето и разума, както и към формиране на критично съзнание, което е в основата на световното гражданство днес.
Д-р Шарън Паркс, Харвардски университет, САЩ
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^