Кризата на европейските трудови пазари: Политики на заетост (2012)

Кризата на европейските трудови пазари: Политики на заетост (2012)

Кризата на европейските трудови пазари: Политики на заетост (2012)

от 8,55 лв 5 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиПолитика, Социология
Езикбългарски
Брой страници144

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Книгата е предназначена както за научната общност и управляващите, така и за широката общественост. Показано е влиянието на финансовата криза и главно на спада на БВП върху редица параметри на пазара на труда, като равнище и структура на заетост, безработица в странаите - членки на ЕС, и в България. Откроените прилики и разлики в отражението на кризата върху динамиката и структурата на заетостта позволяват да се направят изводи за начините за нейното възстановяване. За тази цел са систематизирани превежданите от международните и националните институции в Европа политики в сферата на заетостта. Посочват се резултатите от предприетите антикризисни мерки. Формулирани са препоръки за ускоряване на макроикономическите реформи за преструктуриране на заетостта към по-високо производителни дейности, както и за по-ефективно функциониране на пазара на труда, като сие повишат гъвкавостта и мобилността на работната сила.
Искра Белева е професор в Института за икономически изследвания при БАН, секция "Макроикономика". Координира международни проекти на Програмата за развитие на ООН. Преподава ив магистърски програми в НБУ и в СУ "Св. Климент Охридски".
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^