Кръговрати - Моят живот (2004)

Кръговрати - Моят живот (2004)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБиографии, Българска литература
Езикбългарски
Брой страници194

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

"Добре дошли на кратката разходка из моя дълъг живот!
-Дълъг, защото имах щастието да живея и участвам в
събитията, които се случиха през втората третина на миналия век, както и да вляза в новия - XXI век, с всичките му предизвикателства.
-Дълъг още и заради това, защото, като сравнявам
продължителността на моя живот с тази на поколенията преди мен, виждам, че повечето от тях са стигнали средно до 2/3 от моята сегашна възраст!
Разходката ни ще бъде кратка, защото реших да изключа от разказа си някои излишни събития и подробности, случили се през времето, което описвам.
Започвам с безгрижното детство, което беше кратко, защото войната го прекъсна и защото веднага след нея дойдоха страхът и репресиите на тоталитарния режим - и животът ми коренно се преобрази, като принудително навлезе в орбитата на монотонното безразличие и безперспективност. И така продължи почти през целия ми съзнателен живот!
Почти петдесет години по-късно, като манна небесна, дойде еуфорията от настъпилата демокрация, с която се отвориха вратите към свободния свят!
-Дотук - все епохални събития, за които благодаря на Бога, че можах да ги доживея и преживея!
Предполагам, че разказът ми ще заинтересува моите връстници, които ще си спомнят времето, в което сме живели, и проблемите, които са ни вълнували тогава.
А на следващото поколение, и това на нашите внуци, мисля, че ще им бъде интересно да научат какво динамично и електронно е било нашето и тяхното време, в което с натискането на едно копче могат да узнаят какво става по света в момента!"
Божидара Брозиг
Берлин, 9 май 2004 г.

От същата авторка:
"Докосване до Манхатън и Ню Йорк", 1999 г.
"Последната спирка на Ориент-експрес", 2002 г.
"Магията на Поповци", 2002 г.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^