Кръстоносни походи: Рицари, легенди, истини (2007)

Кръстоносни походи: Рицари, легенди, истини (2007)

Кръстоносни походи: Рицари, легенди, истини (2007)

от 7,20 лв 2 оферти
Описание
Ключови думиИстория
Езикбългарски
Брой страници256

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

След като папа Урбан II (1081-1118) през 1095 година, откликнал на призива на византийския император Алексий I Комнин за помощ при организиране на огромна армия за война в името на Бога, с цел освобождаване на източното християнство и възвръщане на светия град Йерусалим, почти няма периоди, през които последиците на този акт да не са владели умовете и въображението, предимно на западното общество.
Кръстоносните походи представляват толкова драматично и необикновено явление като стремеж и осъществяване и при това толкова противно за съвременната чувствителност, че те не могат да не въздействат като история и като израз на обществена действителност и манталитет, толкова отдалечени в миналото и все още очевидно твърде широко известни. Обхванали над пет столетия и три континента, кръстоносните походи може би не характеризират средновековна християнска Европа, но все пак притежават съвсем необикновено качество, което запазва силата да вълнува, да ужасява, да смущава. Те си остават една от големите теми в европейската история. Написаното в тази книга е опит да се обясни защо
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^