Кухулин от Муртеимне: история на мъжете от Червения клан на Ълстър (2004)

Кухулин от Муртеимне: история на мъжете от Червения клан на Ълстър (2004)

Описание
"Мисля, че тази книга е най-доброто, излязло от Ирландия по мое време. Може би трябва да кажа, че това е най-добрата книга, която въобще е излязла от Ирландия; защото историите, разказани в нея, са главната част от ирландския дар към въображението на света - и Лейди Грегъри ги е разказала великолепно.
Дълго няма да забравим Кухулин, чийто живот е бурен и пълен с подвизи и удоволствия, когото божествената дарба го прави загадка за мъжете
и предизвиква любовта на жените. Ние, ирландците, трябва да пазим тези герои дълбоко в сърцата си, защото те са обитавали местата, където днес яздим и пазаруваме, и понякога са се срещали по хълмовете, които
вечерно време хвърлят сянка върху вратите ни. Ако разказваме тези истории на нашите деца, земята отново ще стане Свята земя, каквато е била преди. "
У. Б. Йейтс
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^