Кукленият театър и малкият зрител (ISBN: 9789542611479)

Офертите за продукта

Описание
Ключови думиБългарска литература
Брой страници160

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Шули Бело (Ешуа Моис Бело, роден на 17.11. 1920 г. в Пловдив) е театрален критик и изследовател на българския куклен театър. Името му е тясно свързанов с ДКТ - Пловдив, като негов дългогодишен директор и художествен ръководител. Въпреки, че се оттегля твърде рано от директорския си пост (на 56 г. ), пренебрегнал и суетата, и огорченията, той остава верен приятел, почитател и съратник на творците в това изкуство. Пътува постоянно в цялата страна и следи развитието му в един голям период от време. Оценките му са категорични и строги и винаги са приемани с изключителен респект.
Критическите и изследователските изяви на Шули Бело са впечатляващи със своята прецизност, базирана на широка култура. Като значителен принос в изследването на естетическите търсения в кукленото изкуство можем да посочим книгите му \"Половин век Куклен театър - Пловдив, 1946-1996\" (посветена на 50-годишнината на театъра) и \"Красотата на грозната кукла\" (излязла след неговата смърт, през 2008 г. )
В \"Кукленият театър и малкият зрител\" се изследват естетическите и психологически предпоставки за преимуществена ориентация на съвременния куклен театър към детската публика. В по-широк план книгата представлява един пътеводител в историята, философията, семиотиката и естетиката на кукления театър, който ще ви помогне да разберете по-дълбоко и да заобичате по-силно това древно изкуство.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^