Културна антропология (2000)

Описание
Антропологията, както и това, което тя изучава - човечеството - е изключително разнородна дисциплина. Тази разнородност я прави богата и вълнуваща, но наред с това отправя предизвикателство към антрополозите, които желаят да представят на студентите логически издържан и смислен увод. Макар че нито един текст не може да отговори на очакванията на всички преподаватели, смятам, че второто издание на "Културна антропология: разбиране на себе си и на другите" ще даде основните опорни точки в областта, необходими на сериозния студент като част от едно либерално образование. Това са не само факти и теории, но и най-важното: антропологическо отношение на ангажираност към разбирането и оценяването на културното многообразие.

Съдържание и структура. Второто издание на "Културна антропология: разбиране на себе си и на другите" е единен текст. Опитах се да избягна фрагментацията, градейки систематично от едно понятие към следващото. Така покривам широкия диапазон от интереси, които съставляват полето на антропологията.

В съответствие с нуждите на повечето преподаватели на уводните курсове по културна антропология, главите в това второ издание са съсредоточени изключително върху различните аспекти на културата. Изпуснати са главите по физическа антропология и археология, а са добавени нови в отговор на предложенията на читатели и рецензенти на първото издание. Новите глави разработват подробно темите за прехраната, икономиката, политиката, родството, брака и семейството. Другите глави също са променени и допълнени съществено, за да отговорят на задълбочените забележки на рецензентите и на онези, които използваха първото издание в аудиториите.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^