Купувам/продавам брега на Дунав: 10 години ЗДОИ. 60 истории на журналисти (2010)

Купувам/продавам брега на Дунав: 10 години ЗДОИ. 60 истории на журналисти (2010)

Купувам/продавам брега на Дунав: 10 години ЗДОИ. 60 истории на журналисти (2010)

от 9,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиПублицистика
Езикбългарски
Брой страници248

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

„Казва ли ти някой, пък и смее ли човек да пита!" Така Перо от българския филм-приказка „13-ата годеница на принца" обясняваше на всеки срещнат несгодите в живота си в един феодален град, който зрителят основателно свързваше с тогавашната социалистическа реалност. На Перо Законът за достъп до обществена информация не само му беше неизвестен, но дори бе извън мечтите му, макар неистово да се нуждаеше от него. Днешният гражданин на демократична България би трябвало смело да пита, а властта честно да отговаря. Оказва се, че това все още не е лесно и безопасно - и за двете страни. Питащият често е нарочван за един Перо-лекомислен човек, търсещ си белята. А властта, ако реши да отговори, рискува да бъде неочаквано уличена в лъжа или корумпираност... "
Редувайки документалния очерк и репортажа, коментара и анализа, разследването и класната публицистика, книгата „Купувам/продавам брега на Дунав" е хронология на нелекия път, който изминаха за 10 години журналисти, граждани и администрация, ползващи процедурите на Закона за достъп до обществена информация.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^