Курс по търговско право (2013)

Описание
Ключови думиИкономика, Икономика, Право
Езикбългарски
Брой страници396
Тегло440

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Тегло 0.420 кг

Курс по търговско право е подходящ наръчник за студенти от специалност Право, който има за цел да им помогне в обучението по търговско право.

За разлика от останалите учебници и учебни помагала, посветени на търговското право, този има преимущество в следните две насоки: изложение, което е „разтоварено до минимум от теория, и прецизен подбор на съдебната практика.

Във встъпителната част се прави обща характеристика на понятието за търговско право, възникването и тенденциите в развитието му, принципите и източниците.

Основната част на книгата е посветена на субектите на търговското право, търговската правоспособност, търговския регистър и търговското представителство.

Детайлно са разгледани общите положения на търговските дружества, както и отделните видове търговци, обединения от търговци и кооперацията.

Последната част на книгата представя въпросите, свързани с преобразуването и ликвидацията на търговски дружества и всички последици, съпътстващи тези дейности.

Курсът е резултат на научния и практическия опит на авторите доц. д-р Рая Илиева и доц. д-р Александър Иванов - преподаватели по Гражданско право, Търговско право и Търговски сделки и несъстоятелност в ЮЗУ „Неофит Рилски- Благоевград.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^