Ландшафтна география на България (ISBN: 9789541807828)

Ландшафтна география на България (ISBN: 9789541807828)

Ландшафтна география на България (ISBN: 9789541807828)

от 18,00 лв 2 оферти
Описание
Ключови думиАтлас, География
Езикбългарски
Брой страници238

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Монографията „Ландшафтна география на България обобщава дългогодишния опит на членовете на катедра „Ландшафтознание и опазване на природната среда в Геолого-географския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски в областта на комплексните ландшафтни проучвания. Отразени са и резултатите от изследванията в първия в страната научно-учебен ландшафтен стационар в гр. Земен.
Структурата на монографията включва развитието на ландшафтознанието в България, основните етапи и съвременните направления. Изяснени са базисни понятия, използвани в ландшафтознанието, както и факторите и закономерностите на формиране и диференциация на ландшафтите в България. Разгледани са досегашните класификационни системи на ландшафтите в България, както и съставените ландшафтни карти на страната. Особено внимание е отделено на районирането на природните територии, което представлява един от методите за изследване и систематизация на природнотериториални те обекти.
Монографията е предназначена за специалисти в областта на ландшафтознанието и ландшафтната екология, за студенти от специалностите „География, „Регионално развитие и политика, „Туризъм, „География и биология и „История и география на Софийския университет „Св. Климент Охридски, както и за специализирани магистърски програми в различни ВУЗ-ове на страната. Предлаганото издание ще бъде полезно и за студентите, изучаващи ландшафтни и екологични проблеми в техническите висши учебни заведения, както и за специалисти, занимаващи се с ландшафтно устройство, регионално развитие и други.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^