Лечебните гъби в България (ISBN: 9789549150971)

Лечебните гъби в България (ISBN: 9789549150971)

от 34,20 лв 2 оферти
Описание
Читателите могат да се изненадат, че световно известни лечебни гъби с елекзотични наименования като рейши, майтаке, каваратке и чага се намират в природата в България. В тази книга-наръчник за диворастящите лечебни гъби у нас за първи път са описани много видове гъби с широк спектър на лечебно действие. Включени са и познати гъби, като акцентът е главно към техните медицински свойства, установени както от народната и традиционната медицина на различни страни по света от редица съвременни медицински научни изследвания. Наред с изобилната информация, събирана за първи път у нас в една книга, наръчникът съдържа богат и уникален снимков материал, събиран от автора години наред в нашата природа.

Чрез този наръчник бързо и точно могат да се определят повечето видове гъби дори и от хора непознати с тях. Има точна информация и за тези, които искат да отглеждат лечебни гъби като шийтаке и други в двора си. За всяка гъба са дадени лечебните й свойства и рецепти за приготвяне от нея на лечебни препарати при домашни условия.

Невероятен е спектърът на въздействие на лечебните гъби - те са имуностимулатори, противоракови, антибактериални, антивирусни, антиоксиданти, антидиабетни, антихипертонични, антихолестеролни и много други. Някои от гъбите са широкоспектърним а други са полезни само за определени случаи.

За разлика от билките, чиито свойства са добре познати в България, за лечебните качества на гъбната ни флора няма достатъчно познание. Познанието за медицинските качества на гъбите е запазено най-много в Китай и Япония, а съвременната микология и медицина се опитват да го развиват и допълват. "Лечебните гъби в България" предлага една практична и екзотична разходка в света на нашите диворастящи лечебни гъби, както и в лабораториите по света, които изследват техните уникални свойства.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^