Легенди на рока (ISBN: 9789549436419)

Легенди на рока (ISBN: 9789549436419)
Описание
Ключови думиБиографии

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Тегло 2.9 кг

Артисти, инструменти, митове и история на петдесет години младежка музика.

Рокът е основа за разбирането на съвременната история история и събития, където превръщането на младежта в социален субект е свързано с желанието за свобода, неприемането на авторитетите и засиления интерес към популярната или езотерична култура като „алтернативи\" на статуквото. Рокът представлява съживяване на рутинното всекидневие, видяно през обектива на разнообразни необичайни и стъписващи форми на изказ.

Битници, пънкове, хипита, рапъри: рокът преминава и вдъхва енергия на безброй социални и културни движения; той служи като саундтрак на променящи се времена и сезони; топ обрисува света такъв, какъвто е, и какъвто младите биха искали да бъде; топ вдъхновява мечти и стил на живот за много поколения, които създават изкуство и култура, оставила отличителен белег върху ХХ-ти век.

Рокът е култура, която се радва на абсолютната привилегия на славата, или по-скоро топ съществува благодарение именно на своята популярност, бидейки масов феномен. На променливия и отворен дух на рока дължим и множеството социални пробиви, които постепенно възникват в западната култура и се превръщат в наше колективно наследство.

Днес рокът и петдесетгодишната му история са неразделна част от западната култура; той е по-скоро начин на мислене, отколкото вид музика; топ е начин на виждане и оценяване на света и изкуството. Именно този аспект в естеството на рока му позволява лесно да се смесва и комбинира с другите изкуства, било то кино или литература, изобразително изкуство или театър. Рокът се трансформира в средство на масовата комуникация, тясно преплетен с радиото, телевизията и интернет; топ е неразделна част от света на стила и модата; топ е неудържимият мотор на политическите и социални промени.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^