Легионът на Цезар (2008)

Легионът на Цезар (2008)
Описание
Ключови думиИстория, Роман
Брой страници372

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Бляскав и уникален разказ за изпитанията и триумфите на знаменития Десети легион на Юлий Цезар от бойното му кръщение в Испания и Португалия, през завладяването на Галия и Британия, до неумолимата обсада на юдейската крепост Масада.

Сформиран и обучен лично от Юлий Цезар, Десети легион обезсмъртява гения на великия римлянин и векове след смъртта му продължава да жъне победи, следвайки заветите и кодекса на своя създател.

Стивън Дандо-Колинс описва увлекателно всекидневния живот на римските войници и офицери и разкрива неизвестни досега детайли за римските военни практики. Страница след страница коравите легионери оживяват пред очите ни, следваме ги в техните походи в далечни провинции, слушаме разговорите им край войнишките огньове и се качваме с тях на римските галери. С удивление проследяваме как най-смъртоносната машина за всички времена строи съоръжения, влиза в открит бой, събаря крепостни порти, превзема бойници, щурмува вражески градове и унищожава всичко, което се изпречи на пътя й. С голяма проницателност авторът успява да надникне и в ума на най-великия военачалник в историята на човечеството - Юлий Цезар.

„Легионът на Цезар" разказва и за драматичната история на Рим и неговата кървава слава в епохата на най-големия възход на империята. Написана живо и популярно, книгата е чудесно четиво за всеки, който се интересува от мястото на Рим в европейската цивилизация.

Стивън Дандо-Колинс е австралийски изследовател и писател, който в продължение на три десетилетия проучва историята на отделните римски легиони през епохите на републиката и империята на Цезарите.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^