Описание
Ключови думиКриминале, Роман, Трилър
Брой страници256
Тегло209

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В памет на деветнайсети век, когато литературата е била велика, а престъпленията са се извършвали и разкривали изискано и с вкус.
През 1878 година луксозният презокеански параход „Левиатан" потегля на своето първо пътешествие от Париж до Калкута. Сред изисканото общество на пасажерите от първа класа е и руският дипломат Ераст Фандорин. На „Левиатан" пътува комисарят от парижката полиция Гюстав Гош. Гош, който се представя за безобиден рентиер, е по следите на жесток убиец, извършител на „престъплението на века", разтърсило парижката общественост. Наскоро, в тихо столично предградие, е бил убит известният колекционер лорд Литълби заедно със седем души от прислугата и две деца. От колекцията на лорда е изчезнала златна статуетка на индийския бог Шива. Но дали действително кражбата е повод за такова безогледно избиване на хора? И как убиецът е съумял да се справи с десетте си жертви? Единствената улика е малка златна значка с формата на кит, открита до трупа на лорда - такива значки са били подарени на всички пасажери от първа класа на „Левиатан", както и на членовете на екипажа. Комисар Гош наблюдава внимателно тези пътници от първа класа, които по една или друга причина очевидно не притежават златни значки. Капитанът успява да организира нещата така, че заподозрените да се хранят в един салон - за да улесни работата на комисаря. Скоро става ясно, че всеки от тях има какво да крие - но дали тайните им имат връзка с „престъплението на века"? Какво свързва убийството на лорд Литълби и прислугата му с баснословните съкровища на раджата на Багдазар, наречен „Изумруденият раджа"? На прав път ли е комисарят Гош. или прекалената му самоувереност ще доведе до още убийства на борда на „Левиатан"? До решението на тази блестяща криминална загадка може да достигне единствено Ераст Фандорин.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^