Либертарианството. Класически и съвременни есета от Лао Дзъ до Милтън Фридман (2012)

Либертарианството. Класически и съвременни есета от Лао Дзъ до Милтън Фридман (2012)

от 45,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЛитература, Публицистика
Езикбългарски
Брой страници574
Тегло984

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Идеите на либертарианството, на либерализма или просто на свободата са се развивали през годините. Началото им може да проследим в гръцките и староеврейските идеи за по-висш закон, закон, според който дори и управниците могат да бъдат съдени. Христос напомня на последователите си и на целия Западен свят, че има неща, които са само на Бога, а не на държавата. Това разделение на света на две царства устоява през годините на западната цивилизация и ограничава обсега на държавата.
Либертарианството е най-често разглеждано като философия на икономическата свобода, но истинските му исторически корени се уповават най-много на идеята за религиозна толерантност. Тези идеи намират добра почва в плуралистичния Запад и спомагат за схващането на държавата като орган с ограничена власт.
Но борбата за свобода и справедливост никога не спира. Ние сме преодолели деспотизма, робството, феодализма и абсолютната монархия в по-голямата част от света. Скоро преодоляхме и националсоциализма, съветския комунизъм и апартейда. Но все пак възникват нови идеологии за властта. В по-голямата част от ислямския свят се поддържат движения, които са нова версия на теокрация. В развитите страни социално-демократичн
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^