Любов и педагогика (2011)

Любов и педагогика (2011)
Описание
Почитател на всякакъв прогрес, влюбен в социологията, авито Караскал си е поставил за цел да създаде от сина си гений чрез системно възпитание по правилата на социологическата педагогика.
"Любов и педагогика" е трагикомичната история на един провал, причинен от сляпата вяра във всемогъществото на позитивната наука и доведената до абсурд рационализация на живота.
Книгата заема особено място в романното творчество на Мигел де Унамуно. Тя не само постава началото на нови естетически търсения, които ще изкристализират в оригиналната романна форма, наречена от писателя "нивола", но и залага онези екзистенциални въпроси, които ще занимават неспокойния дух на испанския мислител през целия му живот и ще намерят своя завършен израз в неговото философско съчинение "Трагичното чувство за живота".
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^