Любов и толерантност (2008)

Любов и толерантност (2008)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиФилософия, Роман
Езикбългарски
Брой страници232
Тегло300

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Любовта е фундаменталното начало, най-ярката светлина и най-мощната сила на всяко същество, което се ражда на този свят. Няма враг на земята, когото тази сила да не е в състояние да победи. Най-напред любовта издига душите, с които се слива и ги подготвя за отвъдното. После тези души полагат всеотдайни усилия в желанието си да накарат всички сърца да изпитат прекрасните чувства, свързани с вечността, които самите те са изпитали. Те умират и отново възкръсват по този път. Последният им зов, когато умират, е "любов" и възкръсват, вдъхновени от любовта.

Невъзможно е да узреят и да се издигнат до върховете на човечността души, които не обичат. Да, дори и сто години да живеят, те не са способни да направят и стъпка напред към духовно израстване. Сърцата, лишени от любов, не са в състояние да обичат никого, те не познават любовта и биват съкрушени, без да са открили любовта в същността на битието, защото не успяват да се измъкнат от тъмните лабиринти на егоизма.
М. Фетхуллах Гюлен

Събитията от изминалите няколко години привлякоха вниманието върху необходимостта от диалог между вярващите. Междурелигиозният диалог се обсъжда като алтернатива на широко дискутирания сблъсък на цивилизациите. Онези, които не са съгласни с теорията за неизбежен цивилизационен сблъсък, на нейно място предлагат диалог между цивилизациите, това е размяна на идеи, насочени към взаимно обогатяване, споделяне на разбирания и усещания, което би водило всички хора към по-дълбоко осъзнаване същността на Бога и Неговата воля за човечеството на тази планета.
Настоящата книга е свързана основно с това. Тя представя мислите на един от най-влиятелните мюсюлмански учени и духовни лидери в ислямския свят днес. Движението, вдъхновено и ръководено от Фетхуллах Гюлен, предлага на мюсюлманите начин да живеят според ислямските ценности в условията на сложните изисквания на съвременните общества.
Томас Мишел
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^