Любовни истории от Вавилонската библиотека (2016)

Любовни истории от Вавилонската библиотека (2016)

от 13,05 лв 6 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиБългарска литература, Художествена литература
Езикбългарски
Брой страници200

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Някои библиотеки горят, Вавилонската библиотека – не!

Вавилонската библиотека е необятният свят на книгите и диалозите между тях. Някъде в тази библиотека се намира и библейският разказ за Давид и Вирсавия. Царят Давид харесал Вирсавия, прелъстил я, убил мъжа ѝ Урия и я взел за своя жена. От този греховен пред очите на Господ брак се родил мъдрият цар Соломон – блясъкът на древното еврейско величие и неговата езотерична дълбочина.

Книгата „Любовни истории от Вавилонската библиотека пресъздава шест вариации на известната библейска история. Упражнения по стил, но по-скоро упражнения по смисъл. Изследване на страстта и изневярата, на верността, любовта и смъртта...

Библейската любовна драма е разказана чрез стилистиките и специфичните художествени светове на шестима велики писатели на двайсети век – Ярослав Хашек, Франц Кафка, Андрей Платонов, Хорхе Луис Борхес, Джеръм Д. Селинджър и Робърт М. Пърсиг.

Историята е една и съща.

Но разказите за нея и поуките от нея са винаги различни.

Затова хората продължават да пишат.
----------------

Валери Стефанов е професор по история на българската литература в Софийския университет „Св. Климент Охридски. Доктор на филологическите науки. Автор е на петнайсет литературоведски книги – „Лабиринтите на смисъла, „Литературната институция, „Участта Вавилон, „Българска литература ХХ век, „Българска словесна култура, „Дяволът, „Четирима автори на „Дон Кихот и др. През 2004 г. издава първия си роман – „Изгубените магарета. Носител на наградата „Южна пролет за първа критическа книга, наградата на Сдружение на българските писатели за критическата книга „Творбата – място в света, наградата на София за романа „Някой отдолу, наградата „Рицар на книгата на Асоциация „Българска книга и др.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^