Любовни заклинания (2013)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиБългарска литература, Новела
Езикбългарски
Брой страници160

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Анита Тарасевич е родена през 1965 г. в гр. Пловдив. Завършила е СОУ „П. К. Яворов. Тогава са първите й публикации във в. „Средношколско знаме и сп. „Родна реч.

Завършва СУ „Климент Охридски със специалност „Българска филология. По това време публикува стихове във в. „Пулс, „Народна младеж, „Студентска трибуна, сп. „Тракия, „Простори, „Жар и други издания.

Стихосбирката й „Паметта на всяка капка излиза през месец март 1990 г. в издателство „Христо Г. Данов – Пловдив под редакцията на Добромир Тонев. През 2003 г. детската й книга „Джуждето Джу и други тайни е издадена с конкурс на Националния център за книгата на Министерството на културата. През 2012 г. ИК „Хермес издава сборника й с разкази „Невинни момичета.

Публикува разкази във в. „Сега, „Аз буки, „Монитор.
---------------------------

Тема на книгата с разкази „Любовни заклинания е любовта и тънкото острие, по което жените балансират, за да я задържат – с извечните женски хитрости и оръжия, обикновени съвети или опити за магии... Разкази, в които слънчев миг или цветна снимка могат носталгично да ни припомнят забравените думи на любовта или даже нереални и мистични същества да се намесят в нейна подкрепа... и отмъщение... И накрая остава въпросът: доколко това божие създание жената е реално, доколко е иреално, доколко е самодива, страх, кошмар и любов. И какво са мъжете, разбира се...

„Анита е безспорен разказвач. И то разказвач на истории. С всички последствия от това. И за авторката, и за читателите
Красимир Димовски
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^