Магнатите (ISBN: 9789547336117)

Магнатите (ISBN: 9789547336117)

Още оферти

Описание
Ключови думиБизнес, Бизнес, Маркетинг
Езикбългарски
Брой страници176

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Защо Юлиус Маги открива кубчето бульон? Как се стига дотам, че Рудолф Линд успява да произведе най-хубавия шоколад на света? Каква е причината Анри Нестле да открие детското брашно, благодарение на което изгражда най-големия хранителен концерн на света?
 Алекс Капус обрисува десет портрета на големи индустриалци, основатели на световни фирми. Той е по следите на онзи неповторим момент, в който кристализират идеите им. Търси историческите и обществените обстоятелства, под влияние на които те се издигат до световно икономическо могъщество, и показва, че предприемаческите завоевания са били свързани и с човешки рискове, разочарования и семейни трагедии.
Съдържание:
Предговор1. Рудолф ЛиндКак красивият патрициански син от Берн Рудолф Линд започва да прави опити с какаото, за да впечатли младите дами, и по невнимание открива тайната на най-добрия шоколад в света2. Карл Франц БалиКак Карл Франц Бали купува за жена си дванадесет чифта елегантни дамски ботушки, защото е забравил номера на крака и, и след завръщането си основава най-голямата фабрика в света3. Юлиус МагиКак италианецът Микеле Маги става горд собственик на мелница и как синът му Юлиус революционизира хранителните навици на човечеството с кубчето \"маги\"4. Антон льо КултърКак чудакът часовникар Антон льо Култър от планината Юра започва да произвежда най-прецизните зъбчати колелца и благодарение на него швейцарската часовникарска индустрия започва своя възход. 5. Анри НестлеКак бездетната аптекарска съпруга Клементине Нестле е завладяна от прекомерна любов към недохранените пролетарски деца и как заради нея мъжът и Анри Нестле открива сухото мляко. 6. Йохан Якоб ЛойКак Цюрих е заплашен да се удави в собствените си пари и как ковчежникът Йохан Якоб Лой решава проблема, като основава първата модерна швейцарска банка. 7. Фриц Хофман-Ла РошКак безелският артист Ла Рош открива съвсем неефикасен, но добър на вкус сироп против кашлица и по този начин полага основата на най-големия фармацевтичен концерн на света. 8. Чарлс Браун и Валтер БовериКак Чарлс Браун и Валтер Бовери правят електрическа светлина достояние на света и как приятелството между гения и търговеца се разпада двадесет години по-късно. 9. Валтер ГерберКак търговецът на сирене Валтер Гербер се опитва да предпази швейцарското сирене от тропическата болест и как хитрият американец Джеймс Луис Крафт измъква от него производствената тайна на топеното сирене10. Емил БюрлеКак по време на война чувствителният студент по история на изкуството Емил Бюрле се превръща в суров и недостъпен мъж и след Версайския мирен договор става и основен производител на оръжие за Хитлер
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^